Két kutyát foglaltak le és több mint egymillió forintos bírságot szabtak ki két állatkínzóra

Megosztás

Üvegszilánkokon, szemétkupac között, a saját ürülékében élt az egyik kutya.

Óvatosan csalogattak magukhoz egy kutyát az ebtelep munkatársai a napokban – írja az ozd.hu portál.

Az állaton látszott, hogy nagyon fél, de készségesen hagyta, hogy levegyék róla a láncot. Üvegszilánkokon, szemétkupac között, a saját ürülékében lakott. Lánca alig ért ki az épületből. Gazdája embertelen körülmények között tartotta.

A rendészet és a rendőrség is kivonult. Mivel nem találták otthon a gazdát, a felszólítást az ajtajára tűzték. Több mint hétszázezer forintos bírságot kapott, ugyanis korábban a járásbíróság is indított eljárást ellene állatkínzás vétsége miatt.

Félénken bár, de boldogan csóválta a farkát a kutya, miután kihozták eddigi helyéről. Nemcsak Somsályon jelent meg a hatóság ma, hanem Szennán is. Többszöri felszólításra sem jött ki senki az itteni családi házból, így a rendőrség munkatársai elindultak be az udvarra. Végül előkerült a tulajdonos is. Az ilyen esetekről általában lakossági vagy hatósági bejelentések érkeznek, ezeket vizsgálják ki a Polgármesteri Hivatal Hatósági és Szociális Osztályának szakemberei.

„Amennyiben a helyszíni ellenőrzés során azt tapasztaljuk, hogy az állatvédelmi szabályok megsértése fennáll, abban az esetben mivel hiányosságokat tapasztalunk, első körben kötelezésre kerül sor” – nyilatkozta Mihali Zsuzsanna, a Hatósági és Szociális Osztály osztályvezetője. Ezt követően ellenőrzik a tulajdonosokat. Ha nem tettek eleget a felszólításnak, kiszabják a bírságot, ami akár több százezer forint is lehet. Ha az állattartónál újra felmerülnek ezek a problémák, a büntetés újra kiszabható, de ekkor már legalább a másfélszerese.

via ozd.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek